Personuppgifter

Vi er opptatt av å ivareta personvernet til brukerne av vårt nettsted og våre systemer/løsninger. Vi har utarbeidet denne personvernerklæringen for å beskrive hvordan vi som behandlingsansvarlig innhenter, lagrer og anvender personopplysninger, samt hvilke rettigheter du som bruker har i tilknytning til dette.

Vi er opptatt av å ivareta personvernet til brukerne av vårt nettsted og våre systemer/løsninger. Vi har utarbeidet denne personvernerklæringen for å beskrive hvordan vi som behandlingsansvarlig innhenter, lagrer og anvender personopplysninger, samt hvilke rettigheter du som bruker har i tilknytning til dette. Formålet med behandlingen av personopplysningene er å administrere og informere om tjenestene vi tilbyr, og utføre gjøremål basert på brukernes ønsker. Opplysningene vil ikke bli brukt eller utlevert til andre formål. Entelios er aktiv på ulike plattformer som hjemmeside, Facebook, LinkedIn, Youtube og Mynewsdesk.

Hvilke opplysninger behandles
I forbindelse med drift og utvikling av våre nettsider lagrer vi besøksstatistikk. Dette benyttes til å analysere hvordan brukerne anvender nettstedet slik at utviklingen dekker våre brukeres behov i størst mulig grad.

Informasjonskapsler
"Informasjonskapsler (cookies) er en liten tekstfil som lagres på din PC/mobiltelefon/nettbrett fra dine tidligere surfeaktiviteter, og som utveksles med nettsider du besøker. Hensikten er å gjøre ditt besøk på våre nettsteder mer meningsfylt og positivt for deg som bruker.  Når du besøker vårt nettsted registreres ulike typer informasjon om deg som bruker. Eksempler på informasjon er; hvilke sider du besøker på entelios.no og hvilken nettleser du bruker.
Våre nettsteder bruker cookies til å identifisere brukersesjoner, blant annet for at du skal slippe å skrive inn brukernavn og passord for hver gang du besøker Mine Side.

Entelios benytter følgende typer informasjonskapsler på sine nettsider :

 • Egne informasjonskapsler: Informasjonskapsel som lagres på din datamaskin eller mobile enhet fra vårt nettsted vil kunne hente eller lese innhold til denne informasjonskapselen.
 • Analytiske informasjonskapsler: For å kunne lære av brukerens adferd benytter vi dataene slik at vi kan forbedre nettstedets funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold.
  Til dette bruker vi Google Analytics;
  __utma: brukes til å skille brukere og økter.
  __utmb: Brukes for å bestemme nye økter/besøk.
  __utmc: Brukes til å bestemme om det er ny økt/besøk.
  __utmz: Brukes til å bestemme fra hvilken side/kilde en besøkende kommer.
  Disse informasjonskapslene, og dataene som samles inn, er anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere deg som person. Dersom du ikke ønsker å la deg spore av dette verktøyet kan du bruke denne linken for å velge deg ut av Google Analytics bruk av anonyme data.

 • Informasjonskapsel fra tredjepart: Dette er informasjonskapsler som tilhører domener forskjellig fra den som vises i adresselinjen din. Nettsider kan vise innhold fra tredjeparters domener (som annonser), som åpner potensialet for å spore en brukers surfehistorikk. Disse informasjonskapslene inneholder kun aggregert informasjon og ingen opplysninger som identifiserer deg som bruker.

Tilgang og utlevering av data
Det er kun ansatte hos Entelios som har tilgang til opplysningene som lagres om deg, og kun i den utstrekning slik tilgang er nødvendig for utvikling, drift og vedlikehold av tjenesten. Opplysningene utleveres ikke til tredjepart, med unntak av underleverandører som bistår oss i forbindelse med levering av tjenestene.

Rett til innsyn
Du kan henvende deg til Entelios og be om å få vite hva slags opplysninger vi har om deg, hva de skal brukes til, og hvor de er innhentet fra. Videre har du krav på retting av mangelfulle eller uriktige opplysninger og/eller sletting. 

Sletting av data
Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. I tillegg vil du som bruker når som helst kunne be oss om å slette opplysninger knyttet til deg som bruker, med mindre det er lovpålagt å oppbevare opplysninger en viss tid (eksempelvis visse opplysninger knyttet til kjøp av tjenester i henhold til regnskapslovgivningen).

Kontakt
Dersom du ønsker innsyn eller har spørsmål knyttet til denne personvernerklæring kan disse rettes til: contact.nordic@entelios.com

Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din eller deaktiverer et tredjepartsverktøy ved å klikke på en avmeldingslenke (opt out-lenke).